. Grčka leto 2019. u prodaji !!! popustido 20% Španija leto 2019. u prodaji popusti - 30 €
EnglishGermanMacedonianRussianSerbian
 

JESEN U VEČNOM GRADU – RIM 16.10. – 21.10.2019. 159e po osobi!

  • Destinacija: Putovanja

JESEN U VEČNOM RIMU R I M 16.10.- 21.10.2019. prevoz+3 noćenja sa doručkom RIM – jedan od najlepših gradova sveta sa najbogatijom i najlepšem istorijom. Rim je najveći grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Svi već znamo legendu o Romulu i Remu, po kojoj su oni osnovali grad 753 godine p.n.e. tako da […]

Rezerviši Postavi pitanje

JESEN U VEČNOM RIMU

R I M

16.10.- 21.10.2019.

prevoz+3 noćenja sa doručkom

RIM – jedan od najlepših gradova sveta sa najbogatijom i najlepšem istorijom. Rim je najveći grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Svi već znamo legendu o Romulu i Remu, po kojoj su oni osnovali grad 753 godine p.n.e. tako da ovaj prelepi grad sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom, ali nije samo istorija ono što će Vas oduševiti, mali ušuškani trgovi, fontane, pijace cveća, čuvena boemska četvrt Trastevere i još mnogo drugih čuda večnog grada ostaviće u Vama takav utisak da poželite da se što pre vratite …

PROGRAM PUTOVANJA:

1.da. Polazak iz Niša u 17h, iz Aleksinca u 17.30h iz Paraćina u 18h. Putovanje kroz Hrvatsku, Sloveniju , noćna vožnja…

2.dan RIM. Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. (Raspored aktivnosti zavisiće od vremena dolaska u grad, pošto je smeštanje u hotel moguće od 14 časova.) Panoramski obilazak Rima autobusom kroz Via Aurelia, pored Vatikana i Crkve Sv. Petra, pogled na boemski deo Trastevere prelazak preko Tibra, pored Cirkus Maksimusa, Koloseuma, Trga Republike, Foruma, Trga Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3.dan RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM

Odmah nakon doručka krećemo na fakultativni izlet do Pompeje i Napulja. Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi na 250km od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Polazak ka Rimu.Dolazak u Rim, u hotel i nakon kraćeg odmora krećemo na fakultativni izlet “Rim noću” (polazak iz hotela u večernjim časovima, pored Trga Venecija, palate Venecija i dalje obalom Tibra prelazak na drugu stranu reke, penjemo se na jedan od najlepših vidikovaca u gradu Janikulum, kratka pauza za slikanje, a zatim pauza u boemskom delu Trastevere za osveženje uz čuveni Aperol špric).Povratak u hotel.Noćenje.

4.dan RIM – VATIKAN – RIM

Doručak. Autobusom idemo do centra grada gde će biti pešački obilazak grada a zatim večernja fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Po obilasku povratak u hotel. Noćenje.

5.dan RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom do centra grada. Fakultativno: Odlazak u Tivoli. Obilazak Vile d’Este – palate sa prelepim baštama. Povratak u Rim. Slobodno popodne. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

6.dan PARAĆIN-ALEKSINAC-NIŠ

Dolazak u popodnevnim časovima.

CENA 159 EUR

ARANŽMAN OBUHVATA:

• prevoz turističkim autobusom ,

• smeštaj u hotelu sa 3*

• smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama,

• razgledanja i obilaske prema programu,

• usluge turističkog vodiča,

• usluge lokalnog vodiča,

• agencijske usluge

*Gradska komunalna taksa koja je u Italiji inače obavezna se u ovom hotelu ne naplaćuje.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• fakultativne izlete,

• međunarodno zdravstveno osiguranje.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

• Vatikan – 35 €

• Rim noću – 10 €

• Tivoli – 25 €

• Pompeja, Napulj – 45 €

(obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim – Pompeja – Napulj – Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju).

*Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi.

Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 60. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza preuzima pravo na spajanje grupe sa drugom agencijom i o tome će obavestiti putnike najmanje 5 dana pre početka aranžmana.

Uz ovaj program važe OUP TA Grand holiday Aleksinac