. Grčka leto 2019. u prodaji !!! popustido 20% Španija leto 2019. u prodaji popusti - 30 €
EnglishGermanMacedonianRussianSerbian
 

Etno selo Stanisici – 11.05.2019. – 20e

  • Destinacija: Putovanja

ETNO SELO STANIŠIĆI – RUSKA CRKVA SV.PETKE – TRZNI CENTAR FIS BJELJINA   11.05.2019. PROGRAM PUTOVANJA: 1 dan Polazak grupe u 06.00 sati sa parkinga hipermarketa ”Tempa”. Putovanje, sa usputnim pauzama za odmor i osveženje, preko Beograda i dalje preko Mačvanske Mitrovice i Bogatića do graničnog prelaza Pavlovića Most ( Badovinci). Na 3 km od […]

Rezerviši Postavi pitanje

ETNO SELO STANIŠIĆI – RUSKA CRKVA SV.PETKE – TRZNI CENTAR FIS BJELJINA

 

11.05.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan

Polazak grupe u 06.00 sati sa parkinga hipermarketa ”Tempa”. Putovanje, sa usputnim pauzama za odmor i osveženje, preko Beograda i dalje preko Mačvanske Mitrovice i Bogatića do graničnog prelaza Pavlovića Most ( Badovinci). Na 3 km od graničnog prelaza na putu ka Bijeljini smestilo se etno selo ,,STANIŠIĆI,,. Osnovano je 2003. godine, zahvaljujući inspiraciji Borisa Stanišića. Nekoliko godina on je putovao po srpskim selima srednje Bosne u potrazi za starim kućama i predmetima koji će sačuvati predstavu o jednom vremenu i kulturi življenja sa kraja 19. i početka 20. veka. Rezultat je autentično planinsko selo u sred semberske ravnice. U selu se danas izdvajaju dve celine. Jedna, sazdana od drveta, predstavlja svetovni život. Čine je drvene kuće – brvnare sa pokućstvom i upotrebnim predmetima iz iste epohe. Kuće povezuju popločane kamene staze, a u centru sela su dva jezera. Druga celina je duhovnog karaktera i predstavljena je srednjevjekovnom arhitekturom građenom u kamenu, koja je u stvari skup replika istorijskog i religijskog značaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Nastavak putovanja do Ruske crkve Sv.Petke na ulazu u Bjeljinu. Nakon obilaska crkve odlazak u trzni centar Fis. Slobodno vreme 2 sata za kupovinu.Nakon toga povratak za Srbiju.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK IZ NISA I ALEKSINCA: 20 EUR

Cena za polazak iz Paracina, Jagodine…20e, iz Beograda 10e, Zajecara i Bora 30e, Sokobanje 25e…)

ARANŽMAN OBUHVATA:

Prevoz autobusom turističke klase sa pratećom opremom
Obilaske prema programu
Troškove organizacije i asistenciju predstavnika agencije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

međunarodno putno zdravstveno osiguranje
individualne troškove putnika
Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Grand holiday Aleksinac